Suomen Yrittäjäopisto on Suomen viidenneksi paras työpaikka
Miten Suomen Parhaat Työpaikat valitaan?
Suomen Yrittäjäopistolle myönnettiin marraskuussa 2023 Great Place to Work -sertifikaatti. Sertifiointi mahdollisti Suomen Yrittäjäopistolle osallistumisen Suomen Parhaat Työpaikat -listaukseen. Suomen Yrittäjäopisto oli mukana listauksen keskisuurten yritysten kategoriassa ja sijoittui viidenneksi.
– Suomen Yrittäjäopisto osallistui ensimmäistä kertaa Suomen Parhaat Työpaikat -listaukseen ja olemme erittäin ylpeitä saavutuksestamme, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jorma Kukkeenmäki.
– Haluankin kiittää koko meidän mahtavaa henkilökuntaamme hienosta tuloksesta – me teimme tämän yhdessä! Kiitos myös GPTW-organisaatio hyvästä yhteistyöstä sertifioinnin aikana.
Great Place To Work -sertifiointi™
Great Place To Work tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota. Tutkimus perustuu yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Sertifioiduista organisaatioista 50 henkilöstötutkimuksessa korkeimmat pisteet saanutta julkaistaan Suomen Parhaat Työpaikat -listalla.
Great Place To Work on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat -listan jo yli 20 vuoden ajan. Kyseessä on Suomessa ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tunnustus, joka kertoo tutkitusti yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta.
Suomen Yrittäjäopiston henkilöstökyselyssä selvisi, että 96 % työntekijöistä on sitä mieltä, että kokonaisuudessaan Suomen Yrittäjäopisto on erittäin hyvä työpaikka. Trust-indeksi, eli kaikkien henkilöstökyselyn kysymysten keskiarvo oli 92 %. Trust-indeksi kuvaa työntekijöiden kokonaiskokemusta osa-alueista, joilla hyvää työpaikkaa rakennetaan.
Suomen Yrittäjäopisto erottui erityisesti ihmisten tasa-arvoisesta kohtelusta, johdon luottamuksesta, osaamisesta, yhteishengestä ja työntekijöiden omasta työstä ja sai huippuarvostelut henkilöstökyselyssä.
Miksi Suomen Yrittäjäopisto on Suomen Paras työpaikka?
Meillä arvostetaan ihmistä, osaamista ja yhdessä tekemistä.
Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen aikuiskouluttaja, joka järjestää koulutusta verkossa sekä usealla eri paikkakunnalla. Yrittäjäopistolla käytetään työssä digitaalisia työ- ja viestintävälineitä siten, että työnteko onnistuu yhtä hyvin etätyössä kuin toimipisteissäkin. Yrittäjäopisto haluaa toimia esimerkkinä hyvän työyhteisön rakentamisessa.
– Meillä arvostetaan ihmistä, osaamista ja yhdessä tekemistä. Uskomme, että ihmisiin luottamalla ja löytämällä kaikille sopivia tehtäviä saadaan aikaan paras lopputulos, niin yksilön kuin organisaation kannalta, kertoo Jorma Kukkeenmäki.
– Meillä on myös omalaatuinen ja arvokas kulttuuri organisaatiossa, jota nimitämme Yrkkärihengeksi, kertoo henkilöstöasioista vastaava, vararehtori Tiina Luoma.
Työntekijämme sanoittavat asiaa esimerkiksi näin:
- Oikeasti välitetään henkilöstöstä, halutaan että työ on merkityksellistä jokaiselle.
- Tykkään tehdä etätyötä. En silti koe olevani yksin töissä, vaan teemme yhdessä, yhteisöllisesti töitä oman tavoitteemme eteen.
- Koen tekeväni tärkeää työtä.
- Johto on helposti lähestyttävää, asioista voidaan puhua.
- Yrkkärihenki on erityistä ja ainutlaatuista työyhteisössämme.
- Poikkeuksellisen vahva me-henki eli Yrkkärihenki.
- Yrkkärihenki – eli yhdessä tehdään töitä yrittäjämäisellä asenteella – muistaen myös naurun ja ilon merkityksen työn kiireen keskellä.
Miten hyvää työilmapiiriä on rakennettu
Yrkkärihenki rakentuu luottamuksesta, yhteisöllisyydestä ja yrittäjämäisestä asenteesta.
Työntekijöiden ja johdon mukaan Yrittäjäopiston menestyksen salaisuus on Yrkkärihenki, joka rakentuu luottamuksesta, yhteisöllisyydestä ja yrittäjämäisestä asenteesta. Tämä ainutlaatuinen organisaatiokulttuuri on rakennettu vuosien määrätietoisella työllä, jossa on keskitytty yhteisöllisyyden rakentamiseen ja arjen toimintatapojen kehittämiseen.
– Olemme rakentaneet pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti organisaation rakenteita, arjen toimintatapoja, johtajuutta ja työhyvinvointia eri tasoilla. Punaisena lankana on ollut yhteisöllisyyden rakentaminen etäorganisaatiossa ja konkreettiset arjen toimet asioiden kehittämisessä. Pienistä arjen toimista rakentuu iso kokonaisuus, jolla hyvää työpaikkaa rakennetaan, kertoo Tiina Luoma.