Suomen Yrittäjäopisto on Suomen toiseksi paras työpaikka

19.3.2025

Kuvassa Suomen Yrittäjäopiston henkilökuntaa.

Suomen Yrittäjäopistolle myönnettiin marraskuussa 2024 jo toista kertaa Great Place to Work -sertifikaatti. Sertifiointi mahdollisti Suomen Yrittäjäopistolle osallistumisen Suomen Parhaat Työpaikat -listaukseen.  Suomen Yrittäjäopisto oli mukana listauksen keskisuurten yritysten kategoriassa ja sijoittui toiseksi. Viime vuonna Yrittäjäopisto sijoittui heti ensimmäisellä kerralla viidenneksi ja tänä vuonna nousu tapahtui kolmen sijoituksen verran.

– Olemme erittäin ylpeitä saavutuksestamme Suomen Parhaat Työpaikat -listauksessa, koska olemme viime vuosina panostaneet voimakkaasti johtamiseen ja työntekijäkokemuksen parantamiseen. Toiminnan ulkopuoliset arvioinnit antavat aina eväitä oman organisaatiokulttuurin vahvistamiseen myös jatkossa, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jorma Kukkeenmäki.

– Haluankin onnitella ja kiittää koko meidän mahtavaa henkilökuntaamme huikeasta tuloksesta – annetaan sen myös näkyä arjessa! Kiitos myös GPTW-organisaatio hyvästä yhteistyöstä sertifioinnin aikana.

Great Place To Work -sertifiointi™

Great Place To Work –tutkimus perustuu yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Sertifioiduista organisaatioista 50 henkilöstötutkimuksessa korkeimmat pisteet saanutta julkaistaan Suomen Parhaat Työpaikat -listalla.

Great Place To Work on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat -listan jo yli 20 vuoden ajan. Kyseessä on Suomessa ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tunnustus, joka kertoo tutkitusti yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta.

Suomen Yrittäjäopiston henkilöstökyselyssä selvisi, että 98 % työntekijöistä on sitä mieltä, että kokonaisuudessaan Suomen Yrittäjäopisto on erittäin hyvä työpaikka. Trust-indeksi, eli kaikkien henkilöstökyselyn kysymysten keskiarvo oli 95 %. Trust-indeksi kuvaa työntekijöiden kokonaiskokemusta osa-alueista, joilla hyvää työpaikkaa rakennetaan.

Suomen Yrittäjäopisto erottui erityisesti yhteisöllisyydestä (99%), johdon luottamuksesta (98%) ihmisten tasa-arvoisesta kohtelusta (97%) ja työntekijöiden omasta työstä (97%).

Parhaat työpaikat logo.

Miksi Suomen Yrittäjäopisto on Suomen Paras työpaikka?

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen aikuiskouluttaja, joka järjestää koulutusta verkossa sekä usealla eri paikkakunnalla.  Yrittäjäopistolla käytetään työssä digitaalisia työ- ja viestintävälineitä, niin että työnteko onnistuu yhtä hyvin etätyössä kuin toimipisteissäkin. Yrittäjäopisto haluaa toimia esimerkkinä hyvän työyhteisön rakentamisessa.

– Meillä arvostetaan ihmistä, osaamista ja yhdessä tekemistä. Uskomme, että ihmisiin luottamalla ja löytämällä kaikille sopivia tehtäviä saadaan aikaan paras lopputulos niin yksilön kuin organisaation kannalta, kertoo Jorma Kukkeenmäki. 

– Meillä on myös omalaatuinen ja arvokas kulttuuri organisaatiossa, jota nimitämme Yrkkärihengeksi. Yrkkärihenki näkyy positiivisena vireenä ja yhdessä tekemisenä arjessa kertoo henkilöstöasioista vastaava, vararehtori Tiina Luoma.

Yrittäjäopisto haluaa toimia esimerkkinä hyvän työyhteisön rakentamisessa.

Meillä on omalaatuinen ja arvokas kulttuuri organisaatiossa – Yrkkärihenki.

Työntekijämme sanoittavat asiaa esimerkiksi näin:

  • “Yrkkärihenki on aivan parasta!”
  • “Matala organisaatio ja johdon aito kiinnostus työntekijöiden arjesta luovat vahvaa luottamusta ja johtamisen laatua.”
  • “Poikkeuksellisen joustava ja vastuuta antava organisaatio – täällä on ilo tehdä töitä.”
  • “Työntekijöiden hyvinvointia tuetaan monin eri tavoin, niin työajalla kuin sen ulkopuolellakin.”
  • “Johto ja esihenkilöt kuuntelevat aidosti ja suhtautuvat asioihin empaattisesti.”
  • “Psykologinen turvallisuus on vahva – uskallan ilmaista mielipiteeni ilman pelkoa.”
  • “Työntekijöihin luotetaan, ja vapaus järjestää omaa työtä motivoi ja innostaa.”

Miten hyvää työilmapiiriä on rakennettu

Työntekijöiden ja johdon mukaan Yrittäjäopiston menestyksen salaisuus on Yrkkärihenki, joka rakentuu luottamuksesta, yhteisöllisyydestä ja yrittäjämäisestä asenteesta.

– Olemme rakentaneet pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti organisaation rakenteita, arjen toimintatapoja, johtajuutta ja työhyvinvointia eri tasoilla. Punaisena lankana on ollut yhteisöllisyyden rakentaminen etäorganisaatiossa ja konkreettiset arjen toimet asioiden kehittämisessä. Pienistä arjen toimista rakentuu iso kokonaisuus, jolla hyvää työpaikkaa rakennetaan, kertoo Tiina Luoma.

Ota yhteyttä, kysy lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös