Mikä on kun ei mene perille?

8.6.2023

Agriblog Mikä on kun ei mene perille?

Annoit työntekijälle ohjeet, mutta homma ei vaan mene siten kuin olit sen ajatellut. ”Eikö se nyt tajua selviä ohjeita? Mikä siinä nyt mättää?”

Viesti ei mennyt perille, antamaasi ohjetta tai lähettämääsi viestiä vastaanottaja ei ymmärtänyt tai tulkitsi sen toisin kuin tarkoitit. Olemme erilaisia: Juhalle riittää, kun annat päämäärän, niin homma hoituu. Matti tarvitsee yksityiskohtaiset ohjeet, Maija haluaa pohtia eri toteutusvaihtoehtoja ja Kai ei keskity, kun miettii muita ideoita. Miten saada oma sanoma ymmärrettävästi kaikille perille?

Kuulokkeiden kuvake.
Kuuntele blogi
äänitteenä

Tässä muutamia vinkkejä:

  1. Tarkista, että viestisi on selkeä, ymmärrettävä ja konkreettinen. Vältä monimutkaista kieltä ja kerro asiasi mahdollisimman suoraviivaisesti.
  2. Älä oleta! Varmista, että kaikki ymmärtävät asian samalla tavalla. Kysy kysymyksiä ja pyydä palautetta varmistaaksesi, että viestisi on mennyt perille haluamallasi tavalla. Erilaisilla ihmisillä on erilaisia tapoja tulkita viestejä.
  3. Kuuntele, ole läsnä ja osoita kiinnostusta vastaanottajan näkemyksiin. Yritä asettua hänen asemaansa ja ymmärtää, miten hän tulkitsee viestisi.

Vuorovaikutus on tärkeä osa ihmisen elämää, ja sen laatu vaikuttaa merkittävästi ihmissuhteisiin ja yhteisöihin. Hyvät vuorovaikutustaidot parantavat kommunikaatiota ja ymmärrystä toisten ihmisten kanssa.

Harjoitus tekee mestarin!

Kun viesti ei mene perille, se voi aiheuttaa väärinkäsityksiä, sekaannusta tai jopa ristiriitoja vuorovaikutuksessa. On tärkeää ymmärtää, että vuorovaikutus on kaksisuuntainen prosessi, jossa sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat vastuussa viestin onnistumisesta.

Minna Rintamäki

yritystoiminnan kouluttaja

minna.rintamaki(a)syo.fi

Tutustu Agrin koulutuksiin